Forfatter: James Price, Anette Price
Fortæller: Trine Pallesen
Længde: 8 timer 15 min
Sider: 307
Sprog: Dansk
Udgivelsesdato: 07-10-2024
Det er med en blanding af tvivl og nødvendighed, at Eva Sonne vender tilbage til Bornholm. Hendes barndom på solskinsøen har sat spor, og ikke alle minder er lige lyse. Alligevel er beslutningen truffet. Hendes kæreste, køkkenchefen Anders, har fået en enestående mulighed for at åbne sin egen restaurant, Rub & Stub. Med økonomisk opbakning fra den lokale storkapitalist Hans-Jørgen Becker synes fremtiden lovende – i hvert fald på overfladen.
Men Becker viser sig hurtigt at være mere end en velvillig investor. Han blander sig i de mindste detaljer, og hans insisteren på at få den klassiske karrysild tilbage på menukortet er kun begyndelsen. Det viser sig snart, at han har en lang række fjender. Da han bliver fundet myrdet i Gudhjem Røgeri, trækkes Eva og Anders ind i et spind af hemmeligheder, gamle regnskaber og kulinariske ambitioner, der rækker langt ud over køkkenet.
Handlingen i Det røgede lig
Mordet på Hans-Jørgen Becker sender chokbølger gennem det lille samfund. Efterforskerne Michael Bjørnholt og Anna Lind fra Københavns Politi får hurtigt hænderne fulde. Bjørnholt, en madentusiast med sans for gastronomiske detaljer, finder sig pludselig i en sag, hvor maden spiller en uventet rolle. For hvem ville have nok grund til at myrde Becker – og hvorfor netop i røgeriet?
Listen over mistænkte vokser. Becker har ikke bare haft et fast greb om det lokale erhvervsliv, men også trådt mange mennesker over tæerne. Fra forretningspartnere til gamle rivaler, fra tidligere ansatte til personer med personlige vendettaer. Alle har de haft grunde til at ønske ham fjernet.
Midt i det hele står Eva og Anders, som ikke alene må forholde sig til en efterforskning, der kaster skygger over deres nye liv, men også til spørgsmålet om, hvorvidt de overhovedet kan stole på hinanden. Efterforskningen afdækker ikke bare mordets motiver, men også skjulte sider af Bornholm, hvor traditioner, madkultur og fortidens hemmeligheder væver sig sammen i en dødelig cocktail.
Om forfatterne: Anette og James Price
Bag Det røgede lig står makkerparret Anette og James Price. Anette Price har en baggrund som kommunikationsrådgiver og har arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen i mange år. Hun driver i dag sit eget kommunikationsbureau og har en særlig forkærlighed for gastronomi og krimilitteratur.
James Price er kendt af mange som komponist, kapelmester og ikke mindst fra tv-programmet Spise med Price, hvor han sammen med sin bror har begejstret seerne med madglæde og humor. James har desuden en særlig tilknytning til Bornholm, da hans familie i næsten to årtier havde sommerhus i Gudhjem.
Sammen forener Anette og James deres passion for mad, mysterier og Bornholms unikke atmosfære i denne kulinariske krimi, hvor mord og gastronomi går hånd i hånd. Det røgede lig er en fortælling, der ikke bare får tænderne til at løbe i vand, men også får pulsen til at stige.